Ekim 2013 yılında Cezayir'e gitme durumum ortaya çıkınca pek bir mutlu olmuştum. İlk kez Afrika kıtasında toprağa ayak basacaktım. Kısmet oldu bastımda.
Cezayir'de tahmin ettiğimden, beklentilerimden daha kötü bir manzara ile karşılaştığımı söyleyerek esas blog konumuza hurmaya gelmek istiyorum.
Hurma deyince bizim aklımıza hemen Arabistan gelir ama Cezayir de hurması ile meşhur bir ülkedir. Cezayir'e gidip de bunu test etmeden dönmek olmazdı. Bu iş için tam bir günümü ayırdım. Hurmasıyla meşhur Tolga kentine kadar gidip uçsuz bucaksız hurma tarlalarındaki ağaçların dallarından koparıp yemek nasip oldu. :))))) Neden meşhur olduğunu o zaman anladım.
Her ağaç yılda ortalama 35 kilo hurma veriyor. Meyveler salkım halinde, birarada. Taze hali sert, zaman geçtikçe yumuşuyor. İçi açıldığında görülen renk altın sarısı ise bu, hurmanın taze olduğu anlamına geliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder