28 Şubat 2016 Pazar

DETROIT AUTO SHOW






Detroit Otomobil Fuarı

Her yıl Ocak ayında ABD Michigan Cobo Center’da düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarını geçen yıl (2014) ziyaret etme imkanı buldum. Otomobillerden pek anlamama rağmen gezmek görmek eğlenceliydi. Çektiğim fotoğraflar dışında sizlere verebileceğim teknik bir bilgi yok. Güzel otomobillerdi hoş otomobillerdi... :)))
 
























26 Şubat 2016 Cuma

ANKARA OTELLERİNDE BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK !?

Crowne Plaza Otel
Tamamen gözleme dayanarak yazdığım bu blogda, son günlerde Ankara'daki dört ve beş yıldızlı otellerde yaşanan üst düzey yönetici değişim trafiğini sizlerle paylaşmak istiyorum.. 


Konuyu tam olarak anlatabiliyor olsam bile mevzunun anlaşılması pek kolay gözükmüyor. 
Kim? Ne zaman? Nereye? Nasıl? Niçin? sorular soru içinde...
Bir taş oynadı herşeyi yerinden oynattı. Taş niye oynadı? nasıl oynadı? orasını ben bilemem....

Holiday Inn Çukurambar
Crowne Plaza Otelin genel müdürü Holiday Inn Çukurambara genel müdür olarak geçti.
Holiday Inn Çukurambarın genel müdürü Green Park Çukurambara genel müdür oldu. 
Green Park Otelin müdürü de yeni açılmakta olan Point Otele genel müdür oldu. 
Don't panic Crowne Plaza genel müdürsüz kalmadı. Holiday Inn Kavaklıderenin müdürü de Crowne Plaza'ya genel müdür oldu.
Green Park Otel
Tabi üst düzeyde meydana gelen bu değişikliklerin artçı sarsıntıları da oldu;
Crowne Plaza'dan satış pazarlama müdürü, insan kaynakları müdürü ve yiyecek içecek müdürü de genel müdürle birlikte Holiday Inn Çukurambara gitti.

Holiday Inn Çukurambarın satış pazarlama müdürü de Crowne Plaza Otele geçti. Yiyecek içecek ve muhasebeden de geçişler var....

Holiday Inn Kavaklıdere den Crowne Plaza Otele sadece genel müdür değil F&B den de geçişler var....  
Holiday Inn Kavaklıdere

Hikayenin en güzel yanı herkesin gittiği yerde mutlu olması :))) Gördüğüm kadarıyla herkes de gittiği yerden memnun. :)))

Point Otel

24 Şubat 2016 Çarşamba

INDIAN BAZAAR

Hindistan seyahatine çıktığım tarih (2011 in Kurban Bayramı) çok manidardır.  Hindistan seyahatinde önce söylenen bütün olumsuzluklara içimden kardeş ben New Delphi ye gidiyorum, adı üzerinde yeni ne kadar kötü olabilir ki dedim. Yeni olan sadece havaalanıydı ve orası da Hindistan'ın kendine has kokusuyla kaplıydı. Bu kokuyu ilk defa yalandan da olsa vize almak için Ankara'da konsolosluğa gidince fark ediyor insan.


Hint filimlerinde gördüğüm  üç tekerlekli bisiklete (taksi niyetine) binerek tuttum pazarın yolunu...



Pazarda yok yok herşey iç içe girmiş durumdaydı ve .....

Koyun, keçi, tencere, tavaya, ayakkabı, çorap, elbise, yeme-içme hepsi bir arada toz, toprak zaman zaman çamur deryası içinde satışa sunuluyordu. 


Her gittiğim yerde mutlaka yerel lezzetleri tatmak, denemek isterim ama bunu Hindistan da yapamadım. Yemeği aldım ama yiyemedim, içim almadı :((((

Hindistan'da heryer, herşey çok pisti diyeceğim ama siz benim ne demek istediğimi anlayamayacaksınız.... Onun için o konuyu pas geçiyorum.












Fotoğraflara bakınca oraları özlediğimi anlıyorum. 
Tekrar gitmek ister misin? sorusuna bütün kalbimle EVETTTTT diyorum....

İSTANBUL (YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ)



Çoğunlukla TÜRK mühendislerin çalıştığı ve ilklerin köprüsü olacak 3. Boğaz Köprüsünü  yakından görmek için yetkili makamlardan gerekli izinleri alıp şantiyenin yolunu tuttum. KGM şantiye ofisinde köprü ile ilgili teknik bilgileri aldıktan sonra giydim yeleği taktım bareti çıktım köprünün üstüne. :))) 
Hani etkilenmedim desem yalan olur. Manzarada köprü de müthişti... O anları ölümsüzleştirmek için çok sayıda fotoğraf çektim. Birkaçını da sizlerin beğenisine sunmak istedim... 
Umarım beğenirsiniz.....



Yavuz Sultan Selim Köprüsü  59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacakmış. Köprünün bir başka ilki ise 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olması.


2013 yılında yapımına başlanan 3. Boğaz Köprüsünün 2016 yılında tamamlanması hedeflenmekte...  



Yavuz Sultan Selim Köprüsünün  konsept tasarımı yapı mühendisi “Fransız köprü üstadı” olarak nitelendirilen Michel Virlogeux ile İsviçreli T-Engineering firması tarafından ortak olarak yapılmış.


Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü, “Yap, işlet, devret’ modeliyle gerçekleştirilecek. 4.5 milyar TL yatırım bedeline sahip projenin yapım dahil işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak ve bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na devir edilecek.



İki yakanın birbirine kavuşmasına 240 metre kalmıştı benim tarihi ana şahitlik ettiğim ziyaret günümde.....



 Ekseriyeti Türk olmakla birlikte çalışan İtalyanları, Korelileri, Fransızları da gördüm köprünün üstünde.




 Her iki yakayı birbirine bağlayan ve tabyaları tutan ana çelik halatın yakından görünüşü.